Màquina de brodar

Tècniques de brodat

En el món altament competitiu d’avui, les marques busquen diferenciar-se i destacar en el mercat. Una forma efectiva d’assolir-ho és a través de la brodat de logotips als seus productes tèxtils. La brodat ofereix un enfocament distintiu que va més enllà de les simples impressions. En aquest anàlisi, explorarem diferents tècniques de brodat utilitzades en logotips de marques i com afecten positivament la percepció de la identitat corporativa.

Tècniques de brodat i exemples de marques Brodat amb puntada completa

Aquesta tècnica consisteix en cobrir completament l’àrea del logotip amb puntes que s’entrellacen. El resultat és una aparença uniforme i detallada.

Exemple:

La marca de roba esportiva Nike ha utilitzat aquesta tècnica en les seves samarretes i gorres, el que els ha permès destacar el seu icònic “swoosh” de manera elegant i resistent al rentat.

Brodat amb puntada de contorn

En aquesta tècnica, s’utilitza una puntada que contorneja els marges del logotip per destacar la seva forma i aconseguir un efecte visual impactant.

Exemple:

La firma de luxe Louis Vuitton ha emprat aquesta tècnica en els seus productes d’alta gamma, realçant l’elegància del seu logotip “LV” i reforçant la seva posició com a marca de prestigi.

Brodat en relleu

El brodat en relleu crea una aparença tridimensional mitjançant farcits acolxats i puntes elevades. Aquesta tècnica afegeix textura i atreure tàctil al logotip.

Exemple:

La marca de roba Ralph Lauren ha utilitzat el brodat en relleu a les seves samarretes de polo, la qual cosa ha millorat la percepció de qualitat i sofisticació.

III. Impacte en la identitat corporativa

L’ús del brodat de logotips ofereix diversos beneficis per a la identitat corporativa d’una marca:

Percepció de qualitat i durabilitat:

El brodat, al ser una tècnica resistent i perdurable, transmet la imatge d’una marca compromesa amb la qualitat dels seus productes.

Diferenciació i exclusivitat:

Les tècniques de brodat permeten a les marques crear logotips únics i exclusius que els clients associaran directament amb l’empresa.

Augment del valor percebut:

El brodat afegeix valor percebut als productes, la qual cosa permet a les marques justificar preus més alts i atreure clients disposats a invertir en articles de qualitat.

Estudis de cas

Polo Ralph Lauren

La marca Polo Ralph Lauren va experimentar un augment significatiu en la demanda de les seves samarretes de polo brodades en relleu. Aquesta tècnica els va permetre elevar l’estatus del seu logotip i ampliar el seu mercat objectiu cap a un segment més exigent i sofisticat.

Adidas

La companyia esportiva Adidas va implementar el brodat amb puntada completa a les seves peces, la qual cosa va contribuir a que el seu icònic logotip de tres ratlles es convertís en un símbol globalment reconegut i associat amb qualitat i rendiment.

Conclusió

En conclusió, el brodat de logotips és una eina poderosa per a enfortir la identitat corporativa d’una marca. Les seves diverses tècniques permeten a les empreses diferenciar-se, millorar la percepció de qualitat i exclusivitat i augmentar el valor percebut dels seus productes. Les marques que utilitzen el brodat estratègicament poden aconseguir una avantatge competitiva i mantenir una connexió duradora amb els seus clients.